fredag 22. januar 2010

Kværfjordkake ♡ Verdens Beste




Kværfjordkake Verdens Beste


  Bunn
100 gr smør
100 gr sukker
4 eggeplommer
2 dl mel (jeg bruker glutenfritt)
1 ½ ts bakepulver
3 ss melk


Marengs
4 eggehviter
2 1 /2 dl sukker
50 gr hakkede mandler eller nøtter


Langpanne
160 grader i ca. 30 minutter
på midterste rille


Fyll
1 pose vaniljekrem
2 dl kremfløte


Rør smør og sukker hvitt
Rør inn en og en eggeplomme om gangen
Rør i mel, bakepulver, og melk

Dekk langpannen med bakepapir
og bre røra utover langpannen

Pisk eggehviter nesten stive 
(samme fremgangsmåte som ved Pavlova)
Bland så i sukker og pisk til stivt
Fordel marengsen over røra
og dryss på hakkede mandler

Stek kaken midt i ovnen
til den er pent gyllen

La kaken avkjøles i formen

Lag tykt vaniljefyll etter oppskriften på pakken
Bland i stivpisket krem med en slikkepott

Del kaken vertikalt i to og fordel fyllet
på den ene halvdelen og legg den andre oppå

Voila!

Har også laget den i rundversjon her



2 kommentarer:

  1. Du, hold opp med å servere slike fristelser ! Oss vanlig (u)sunne har ikke godt av slikt. Men lekkert å se og smaker nok enda bedre !

    Hvilket flott maleri dattern din har laget, snakk om talent ! Ser jo via mors evner at her faller ikke eplet langt fra stammen :-)

    God helg

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å skrive en liten kommentar til meg
Koselig å vite at du har vært her på besøk ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...