lørdag 4. februar 2017

Salt karamellsaus

Salt karamellsaus 

1 dl fløte
100 gr sukker
50 gr smør
En klype maldonsalt (max 0,5 ts)


Varm opp fløten til kokepunktet, samtidig som du lar sukkeret
smelte på middels varme i en tykkbundet kjele

Viktig at du ikke rører i sukkeret, bare beveg litt på kasserollen innimellom

Fløten settes til side når den har nådd kokepunktet
Når sukkeret er smeltet og er blitt brunt skrur du ned varmen på platen
og tilsetter smøret som røres inn med en tresleiv

Når smøret er rørt inn rører du inn den varme fløten litt etter litt
La alt småkoke i et par minutter før du siler karamellsausen over i en beholder



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tar deg tid til å skrive en liten kommentar til meg
Koselig å vite at du har vært her på besøk ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...